Pienet ja isot remontit

Muutamia esimerkki töitä.


Kone käydessä supsuttaa, pakokaasun hajua sisällä, päätä särkee.. Suuttimien pohjatiivisteet palaneet ja vuotaneet paljon välistä. Kärjet myös kuluneet ja ohivuotoa muutamassa yli toleranssin. (suositeltu uusia suuttimia)

MB 271.946 vikavalo palaa, herjaa imu- ja pakonokkatunnistimia, käy huonosti -> ketju venynyt, kiristimessä ei enää varaa, ajoitus pielessä, nokkapyörien hampaat kuluneet/poikki ja laahaimet rikki. (Öljypohja käytettävä auki ja sihti putsattava).

Ketju venynyt, käy huonosti, ajoitus pielessä vikavalo palaa. Antaa vikakoodeja nokka-ja kampuratunnistimilta. Ketjusarjan vaihto, öljypohjan irroitus/asennus, sihdin putsaus (Koska laahaimista puuttuu palasia.)

VW touran 1.4 tsi jakopään uusinta

Vikavalo palaa, ketju venynyt, (rallattaa), nokka-akselin asentoanturilta jatkuva vikakoodi.

MB om 642 öljynlauhduttimen vaihto 

Vuotaa moottoriöljyä ulospäin, etenkin moottorilohkon takaa sivulta. Moottoriöljylauhduttimen ja lohkon väliset tiivisteet kovettuneet ja vuotaa. Samalla kannattaa harkita imusarjan läppien poistoa, jos akselit ja tangot on vähänkin kuluneet.

B Mersun kytkimen vaihto

VW 1.4tsi BMY kahdella ahtimella, moottoriremontti

2 mäntää oli halki/rikki ja siksi puristukset hukassa. Ajoituskin oli jo muutaman asteen pielessä venyneen ketjun takia. Sylinterit hyvät ja vielä mitoissaan. Uudet männät laitettu. Samalla laitettu uusi ketjusarja, öljypummpu, kansi ponnistettu, plaanattu, imukanavat putsattu, ja tarkistettu ohivuodot, imusarjan läppä-akselisto korjattu, koska 2 läppää oli  rikki. Suuttimet käytetty testissä, kasattu uusilla tivareilla.

Näissä pikkulohkoissa ei vaan tahdo männät kestää, varsinkin jos on softattu vähän lisää löylyä. Murheellinen moottori kaikinpuolin :(

Rengastyöt reiluun hintaan, kysy tarjous!

Minin ilmastointi ei toimi, kylmäainetta ei ollut enää jäljellä. Tehty typpitäyttö ja todettu, että lauhdutin vuotaa monesta kohtaa.

Opel Vivaro M9R moottorin vaihto

VW Transporter 2.5 AXE kansiremontti

Volvo V50 etupyöränlaakerin vaihto (prässättävä laakeri navan kanssa)

VW T4 Transporter 2.5tdi moottorin kuunnostusta.

Uudet männänrenkaat, sylinterit hoonattu ja alakerran laakerit uusittu. Kansi käytetty koneistamolla, johon laitettu uudet ohjurit, venat läpatty, stefat uusittu, taso plaanattu, koeponnistettu. Kasattu uusilla osilla ja taas matka jatkuu. Mittarissa 540tkm :)

Ei pöllytä sinistä enää!